Unbidan
Acme Inc.
An error occurred
  • Resource not found in Hebban API: https://unbidan.nl/api/v1/contributor/eline-vedder-2
            {
    "id": 437686,
    "slug": "parsi-farokh-talati",
    "nstc": null,
    "title": "Parsi",
    "subtitle": "authentieke recepten vanuit Perzi\u00eb tot naar Bombay",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzi&euml; vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht.</p>\n<p>Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht met linzen en groenten als aubergines, spinazie en pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten als gebakken ei op spicy tomaten of op &lsquo;rijst van gisteren&rsquo;. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk &amp; korianderchutney.</p>\n<p>Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken: rammenas met komkommer &amp; granaatappel of van wortel, ma&iuml;s &amp; paneer. Maak je eigen specerijenmengsels als sambhal masala of ghee, yogurt en paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich wezenlijk onderscheidt van de Indiase.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 368,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2022-10-13",
    "publication_date_latest": "2022-10-13",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789461432858",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00",
    "updated_at": "2025-10-29T00:36:17+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6716,
        "slug": "good-cook-publishing-2",
        "name": "Good Cook Publishing",
        "created_at": "2025-09-19T13:39:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:45+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 269982,
            "slug": "farokh-talati",
            "key_names": "Talati",
            "names_before_key": "Farokh",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:49:27+00:00"
        }
    ]
}
        

Parsi

authentieke recepten vanuit Perziƫ tot naar Bombay
ID 437686
Slug parsi-farokh-talati
Contributors
Author : Farokh Talati
Annotation
Description <p>De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzi&euml; vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht.</p> <p>Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht met linzen en groenten als aubergines, spinazie en pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten als gebakken ei op spicy tomaten of op &lsquo;rijst van gisteren&rsquo;. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk &amp; korianderchutney.</p> <p>Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken: rammenas met komkommer &amp; granaatappel of van wortel, ma&iuml;s &amp; paneer. Maak je eigen specerijenmengsels als sambhal masala of ghee, yogurt en paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich wezenlijk onderscheidt van de Indiase.</p>
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Good Cook Publishing
Imprint
Language dut
Page count 368
Duration
Publication date first 2022-10-13
Publication date latest 2022-10-13
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789461432858 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!