Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 351445,
    "slug": "rabarber-ragout-en-ratatouille-fred-spaargaren",
    "nstc": null,
    "title": "Rabarber, ragout en ratatouille",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Wat hebben barbaren met rabarber te maken? Wist u dat de Franse mannen in vroeger tijden over een ragoutje spraken wanneer ze een \u2018lekker stuk\u2019 bedoelden? En is het eigenlijk toeval dat de woorden ratatouille en ratjetoe zo op elkaar lijken?\n\nRabarber, ragout en ratatouille vertelt u alles over de herkomst van talrijke culinaire termen. Van chateaubriand tot chocolade, van marmelade tot marsepein: dit boekje serveert het verhaal achter ruim 250 gerechten en producten, voornamelijk uit de Franse keuken.\n\nZo is de sandwich vernoemd naar de Engelsman John Montagu, de graaf van Sandwich. Hij was zozeer verdiept in zijn kaartspel dat hij zich geen tijd gunde om te eten. Daarop bedacht zijn kok de handzame sandwich, opdat zijn meester onder het spelen niet verhongerde.\n\nRabarber, ragout en ratatouille is ideaal voor de fijnproever die wil weten wat er achter de vaak bizarre naamgeving van culinaire termen schuilgaat. Ook is het geschikt voor de gastheer die zijn client\u00e8le behalve op een smakelijk gerecht ook wil trakteren op relevante informatie en leuke anekdotes. Het boekje is samengesteld door Fred Spaargaren. Hij werkte veertig jaar bij KLM Catering Services.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 173,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2006-01-01",
    "publication_date_latest": "2006-01-01",
    "cover_url": null,
    "editions": [],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:26:32+00:00",
    "updated_at": "2025-11-06T00:29:39+00:00",
    "publisher": {
        "id": 4911,
        "slug": "bzztoh",
        "name": "Bzztoh",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:37+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:30+00:00"
    },
    "contributors": [],
    "genres": [],
    "subjects": [],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Rabarber, ragout en ratatouille

ID 351445
Slug rabarber-ragout-en-ratatouille-fred-spaargaren
Contributors
Annotation
Description Wat hebben barbaren met rabarber te maken? Wist u dat de Franse mannen in vroeger tijden over een ragoutje spraken wanneer ze een ‘lekker stuk’ bedoelden? En is het eigenlijk toeval dat de woorden ratatouille en ratjetoe zo op elkaar lijken? Rabarber, ragout en ratatouille vertelt u alles over de herkomst van talrijke culinaire termen. Van chateaubriand tot chocolade, van marmelade tot marsepein: dit boekje serveert het verhaal achter ruim 250 gerechten en producten, voornamelijk uit de Franse keuken. Zo is de sandwich vernoemd naar de Engelsman John Montagu, de graaf van Sandwich. Hij was zozeer verdiept in zijn kaartspel dat hij zich geen tijd gunde om te eten. Daarop bedacht zijn kok de handzame sandwich, opdat zijn meester onder het spelen niet verhongerde. Rabarber, ragout en ratatouille is ideaal voor de fijnproever die wil weten wat er achter de vaak bizarre naamgeving van culinaire termen schuilgaat. Ook is het geschikt voor de gastheer die zijn clientèle behalve op een smakelijk gerecht ook wil trakteren op relevante informatie en leuke anekdotes. Het boekje is samengesteld door Fred Spaargaren. Hij werkte veertig jaar bij KLM Catering Services.
Bestseller 60
Genres
Subjects No subjects available
NSTC
Publisher Bzztoh
Imprint
Language dut
Page count 173
Duration
Publication date first 2006-01-01
Publication date latest 2006-01-01
Cover URL
Editions No editions available

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!