Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 211512,
    "slug": "reismenu-cor-hospes",
    "nstc": null,
    "title": "Reismenu",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Het eerste kook- reis- en leesboek van ons land, door culinair journalist Cor Hospes. Hospes was de afgelopen jaren, samen met fotograaf Rob van der Vet, regelmatig in het buitenland voor culinaire - of reisreportages. \r\n\r\nReismenu bevat verhalen uit de hele wereld, van Australi\u00eb tot Zierikzee, van Noorwegen tot Zuid-Afrika. Zo is er het verhaal over varkens die opgroeien in een monnikenklooster in Limburg en over de Njang Njang-man in de jungle van Suriname, een soort medicijnman die het bos als apotheek gebruikt. Het verhaal over de Pakistaanse wijk in Birmingham geurt je tegemoet. Spannend is het avontuur in een township in Zuid-Afrika en romantisch het verhaal over een gezelschap op wijnreis in Frankrijk; de \u00e9\u00e9n verliefd op de C\u00f4te du Rh\u00f4ne, de ander op de wijnmaker. Met als toetje een \"Coeur \u00e0 la cr\u00e8me\". \r\n \r\nElk verhaal inspireerde receptenschrijfster Ingmar Niezen tot het maken van een gerecht. In totaal cre\u00eberde zij 30 gerechten bij even zoveel verhalen, verdeeld over voor-, hoofd- en nagerechten. (Food)styliste Hanneke Boers zette de gerechten smakelijk voor de camera en Lotte Wolf, de jongste sommelier van ons land, zorgde voor een passende wijntip.\r\n",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 216,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2011-02-21",
    "publication_date_latest": "2011-02-21",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789075979183",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:51:50+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:15:47+00:00",
    "publisher": {
        "id": 620,
        "slug": "kunstmag",
        "name": "KunstMag",
        "created_at": "2025-09-19T12:30:31+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:57:53+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 117561,
            "slug": "cor-hospes",
            "key_names": "Hospes",
            "names_before_key": "Cor",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:51:50+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:51:50+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Reismenu

ID 211512
Slug reismenu-cor-hospes
Contributors
Author : Cor Hospes
Annotation
Description Het eerste kook- reis- en leesboek van ons land, door culinair journalist Cor Hospes. Hospes was de afgelopen jaren, samen met fotograaf Rob van der Vet, regelmatig in het buitenland voor culinaire - of reisreportages. Reismenu bevat verhalen uit de hele wereld, van Australië tot Zierikzee, van Noorwegen tot Zuid-Afrika. Zo is er het verhaal over varkens die opgroeien in een monnikenklooster in Limburg en over de Njang Njang-man in de jungle van Suriname, een soort medicijnman die het bos als apotheek gebruikt. Het verhaal over de Pakistaanse wijk in Birmingham geurt je tegemoet. Spannend is het avontuur in een township in Zuid-Afrika en romantisch het verhaal over een gezelschap op wijnreis in Frankrijk; de één verliefd op de Côte du Rhône, de ander op de wijnmaker. Met als toetje een "Coeur à la crème". Elk verhaal inspireerde receptenschrijfster Ingmar Niezen tot het maken van een gerecht. In totaal creëerde zij 30 gerechten bij even zoveel verhalen, verdeeld over voor-, hoofd- en nagerechten. (Food)styliste Hanneke Boers zette de gerechten smakelijk voor de camera en Lotte Wolf, de jongste sommelier van ons land, zorgde voor een passende wijntip.
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher KunstMag
Imprint
Language dut
Page count 216
Duration
Publication date first 2011-02-21
Publication date latest 2011-02-21
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789075979183 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!