Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 256286,
    "slug": "samen-aan-tafelnl-annelies-tollet",
    "nstc": null,
    "title": "Samen aan Tafel(NL)",
    "subtitle": "Annelies Tollet",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Een rijk ge?llustreerd en mooi vormgegeven boek over de geschiedenis van de Socialistische Voedingscentrale. nIn co-editie met Amsab - Instituut voor sociale geschiedenisnnDe Centrale Voeding-Horeca-Diensten van het ABVVis honderd jaar oud. In 1908 werd de Landelijke Federatie der Voedingsarbeiders opgericht door de Federatie van de Chocoladebewerkers en de Suikerbakkers aan de ene kant en de Nationale Federatie van de Bakkersgasten aan de andere kant. In 1930 sloot het horecapersoneel zich aan bij deze twee vakfederaties. In de drie boeiende hoofdstukken van dit boek spelen vooreerst de chocoladebewerkers en de suikerbakkers, vervolgens de bakkers en tot slot het horecapersoneel de hoofdrol. De auteur bestudeert hun leefwereld en hun situatie op de werk vloer om na te gaan waarom zij vakbonden in het leven riepen, om vervolgens hun vakorganisaties onder de loep te nemen. Niemand van deze mensen zou echter een baan gehad hebben indien er geen vraag was naar het product dat ze vervaardigden of naar de diensten die ze leverden. Chocolade en brood, caf?s, restaurants en hotels krijgen bijgevolg een belangrijke rol in het verhaal van deze arbeiders, omdat ze elk vorm gaven aan de geschiedenis en de totstandkoming van de Voedingscentrale en -daardoor ook- aan de ontwikkeling van de Belgische vakbeweging.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 208,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2008-12-04",
    "publication_date_latest": "2027-10-23",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789080583092",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:02:18+00:00",
    "updated_at": "2025-11-07T00:19:15+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1056,
        "slug": "tijdsbeeld-piece-montee-nv-publicaties",
        "name": "TIJDSBEELD & PIECE MONTEE NV PUBLICATIES",
        "created_at": "2025-09-19T12:31:07+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:05:40+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 146606,
            "slug": "annelies-tollet",
            "key_names": "Tollet",
            "names_before_key": "Annelies",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "680",
            "created_at": "2025-09-19T13:02:18+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:02:18+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Samen aan Tafel(NL)

Annelies Tollet
ID 256286
Slug samen-aan-tafelnl-annelies-tollet
Contributors
Author : Annelies Tollet
Annotation
Description Een rijk ge?llustreerd en mooi vormgegeven boek over de geschiedenis van de Socialistische Voedingscentrale. nIn co-editie met Amsab - Instituut voor sociale geschiedenisnnDe Centrale Voeding-Horeca-Diensten van het ABVVis honderd jaar oud. In 1908 werd de Landelijke Federatie der Voedingsarbeiders opgericht door de Federatie van de Chocoladebewerkers en de Suikerbakkers aan de ene kant en de Nationale Federatie van de Bakkersgasten aan de andere kant. In 1930 sloot het horecapersoneel zich aan bij deze twee vakfederaties. In de drie boeiende hoofdstukken van dit boek spelen vooreerst de chocoladebewerkers en de suikerbakkers, vervolgens de bakkers en tot slot het horecapersoneel de hoofdrol. De auteur bestudeert hun leefwereld en hun situatie op de werk vloer om na te gaan waarom zij vakbonden in het leven riepen, om vervolgens hun vakorganisaties onder de loep te nemen. Niemand van deze mensen zou echter een baan gehad hebben indien er geen vraag was naar het product dat ze vervaardigden of naar de diensten die ze leverden. Chocolade en brood, caf?s, restaurants en hotels krijgen bijgevolg een belangrijke rol in het verhaal van deze arbeiders, omdat ze elk vorm gaven aan de geschiedenis en de totstandkoming van de Voedingscentrale en -daardoor ook- aan de ontwikkeling van de Belgische vakbeweging.
Bestseller 60
Genres
Subjects
680 Geschiedenis algemeen NUR
NSTC
Publisher TIJDSBEELD & PIECE MONTEE NV PUBLICATIES
Imprint
Language dut
Page count 208
Duration
Publication date first 2008-12-04
Publication date latest 2027-10-23
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789080583092 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!