Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 232348,
    "slug": "smaak-jeroen-thijssen",
    "nstc": null,
    "title": "Smaak",
    "subtitle": "waarom we proeven wat we proeven",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 256,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2016-01-09",
    "publication_date_latest": "2016-01-15",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789046818527",
            "product_form": "BC"
        },
        {
            "isbn": "9789046818534",
            "product_form": "ED"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:55:41+00:00",
    "updated_at": "2025-11-06T00:17:50+00:00",
    "publisher": {
        "id": 156,
        "slug": "nieuw-amsterdam",
        "name": "Nieuw Amsterdam",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:06:08+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 134206,
            "slug": "jeroen-thijssen-2",
            "key_names": "Thijssen",
            "names_before_key": "Jeroen",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "400",
            "created_at": "2025-09-19T12:55:41+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:55:41+00:00"
        },
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:55:41+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:55:41+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Smaak

waarom we proeven wat we proeven
ID 232348
Slug smaak-jeroen-thijssen
Contributors
Author : Jeroen Thijssen
Annotation
Description <p>In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
400 Non-fictie Vrije tijd/algemeen NUR
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Nieuw Amsterdam
Imprint
Language dut
Page count 256
Duration
Publication date first 2016-01-09
Publication date latest 2016-01-15
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789046818527 (BC)
  • ISBN: 9789046818534 (ED)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!