{
    "id": 400907,
    "slug": "stoppen-met-vlees-robert-bridgeman-2",
    "nstc": null,
    "title": "Stoppen met vlees",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": "Verontrustende berichten over de productie en consumptie van vlees zijn aan de orde van de dag. En na het paardenvleesschandaal in 2013 en de 20.000 varkens die gruwelijk verbrandden in een megastal in Gelderland, zetten steeds meer Nederlanders hun vraagtekens bij het product vlees. Toch blijven we het massaal eten; waarom doen we dat? Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees.",
    "description": "Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees\n\nVerontrustende berichten over de productie en consumptie van vlees zijn aan de orde van de dag. En na het paardenvleesschandaal in 2013 en de 20.000 varkens die gruwelijk verbrandden in een megastal in Gelderland, zetten steeds meer Nederlanders hun vraagtekens bij het product vlees. Toch blijven we het massaal eten; waarom doen we dat? Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees.\n\n\u2018Vlees eten is het nieuwe roken.\u2019 Guido Weijers, cabaretier\n\n\u2018Dit boek toont op overtuigende wijze aan dat \u2018\u2018het vlees van de toekomst\u2019\u2019 plantaardig zal zijn.\u2019 Jaap Korteweg,\nDe Vegetarische Slager\n\n\u2018Ik ben al 35 jaar vegetari\u00ebr maar was ik het niet, dan zou dit boek me over de streep trekken.\u2019 Henny Huisman\n\n\u2018Kun je in deze tijd nog vlees eten?\u2019 Zo eerlijk mogelijk probeert Robert Bridgeman een antwoord te vinden.\u2019 Yvonne Kroonenberg\n\nRober Bridgeman was zeven jaar vegetari\u00ebr toen hij in 2015 besloot een onderzoek te starten naar de effecten van de vleesconsumptie in Nederland om voor eens en voor altijd helder te krijgen wat er nu precies gebeurt. Robert is\nschrijver, documentairemaker, spreker, coach, echtgenoot en vader van drie.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2021-04-08",
    "publication_date_latest": "2021-04-13",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789493191587",
            "product_form": "ED"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:39:59+00:00",
    "updated_at": "2025-10-30T00:33:12+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6708,
        "slug": "london-books-2",
        "name": "London Books",
        "created_at": "2025-09-19T13:34:32+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 245874,
            "slug": "robert-bridgeman",
            "key_names": "Bridgeman",
            "names_before_key": "Robert",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "320",
            "created_at": "2025-09-19T13:39:59+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:39:59+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}