Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 246784,
    "slug": "streken-op-tafel-vera-de-pauw",
    "nstc": null,
    "title": "Streken op tafel",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Nooit eerder verschenen zoveel kookboeken en dan nog in een tijd dat door steeds\r\nminder mensen thuis wordt gekookt en er steeds meer buitenshuis wordt gegeten.\r\nMoeder in de keuken is al lang niet meer vanzelfsprekend. Moeder die haar kookkunsten\r\ndoorgeeft aan de volgende generatie al evenmin.\r\nOp restaurant of in een andere eetgelegenheid komt de moderne vrouw en man\r\nin contact met de wereldkeuken. De vele gerechten met lekkere en gezonde producten\r\nuit onze eigen provincie moeten echter in niets onderdoen voor gerechten\r\nen producten uit andere landen en culturen. Het plaatselijk aanbod en de vari\u00ebteit\r\nis enorm en omvat het hele gamma aan vlees, vis, gevogelte, groenten, zuivelproducten,\r\nzoete lekkernijen, gebak en dranken. Vaak zijn alle schakels tussen producent\r\nen consument aanwezig. De ambachtelijke vervaardiging en verwerking van de\r\ngrondstoffen staan garant voor kwaliteit en worden in het buitenland steeds meer\r\nals keurmerk beschouwd.\r\nIn onze eigen Vlaamse keuken mogen we ons zonder schroom wagen aan de Oost-\r\nVlaamse streekproducten. Het is vaak een kwestie van goede recepten en culinaire\r\ndurf. De recepten in dit boek berusten op de kennis en expertise van iemand met 20\r\njaar onderwijservaring in de hotelschool. Gedurfde combinaties blijken bijvoorbeeld\r\nuit de dranksuggesties die de vele prachtige streekbieren, likeuren en koffi es aanbevelen.\r\nVandaar de wat uitdagende titel van deze uitgave Streken op tafel die\r\nuitnodigt om het te proberen. We hebben het!\r\nDit kookboek is essentieel een didactisch werk. De leerling-kok, op school of thuis,\r\nvindt er alle stappen in de totstandkoming van een gerecht systematisch in beeld\r\ngebracht. Geen enkel ander kookboek is opgebouwd volgens dit unieke concept.\r\nDit boek is niet alleen bedoeld om in te kijken en onze lekkeresmaakrefl ex te stimuleren,\r\nhet is nog meer een leerboek (o.a. met Franse vaktermen) en een doeboek.\r\nDaarom ook zit dit boek in een hersluitbare ring. Elk recept is uitneembaar en kan\r\neenvoudig op het werkblad worden gelegd, daar waar een lekker Oost-Vlaams gerecht\r\nwordt bereid.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 208,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2009-06-13",
    "publication_date_latest": "2009-06-13",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789070978730",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:59:34+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:19:11+00:00",
    "publisher": {
        "id": 494,
        "slug": "diligentia-uitgeverij",
        "name": "Diligentia Uitgeverij",
        "created_at": "2025-09-19T12:30:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:58:09+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 140523,
            "slug": "vera-de-pauw",
            "key_names": "Pauw",
            "names_before_key": "Vera",
            "prefix_to_key": "De",
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T12:59:34+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:59:34+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Streken op tafel

ID 246784
Slug streken-op-tafel-vera-de-pauw
Contributors
Author : Vera De Pauw
Annotation
Description Nooit eerder verschenen zoveel kookboeken en dan nog in een tijd dat door steeds minder mensen thuis wordt gekookt en er steeds meer buitenshuis wordt gegeten. Moeder in de keuken is al lang niet meer vanzelfsprekend. Moeder die haar kookkunsten doorgeeft aan de volgende generatie al evenmin. Op restaurant of in een andere eetgelegenheid komt de moderne vrouw en man in contact met de wereldkeuken. De vele gerechten met lekkere en gezonde producten uit onze eigen provincie moeten echter in niets onderdoen voor gerechten en producten uit andere landen en culturen. Het plaatselijk aanbod en de variƫteit is enorm en omvat het hele gamma aan vlees, vis, gevogelte, groenten, zuivelproducten, zoete lekkernijen, gebak en dranken. Vaak zijn alle schakels tussen producent en consument aanwezig. De ambachtelijke vervaardiging en verwerking van de grondstoffen staan garant voor kwaliteit en worden in het buitenland steeds meer als keurmerk beschouwd. In onze eigen Vlaamse keuken mogen we ons zonder schroom wagen aan de Oost- Vlaamse streekproducten. Het is vaak een kwestie van goede recepten en culinaire durf. De recepten in dit boek berusten op de kennis en expertise van iemand met 20 jaar onderwijservaring in de hotelschool. Gedurfde combinaties blijken bijvoorbeeld uit de dranksuggesties die de vele prachtige streekbieren, likeuren en koffi es aanbevelen. Vandaar de wat uitdagende titel van deze uitgave Streken op tafel die uitnodigt om het te proberen. We hebben het! Dit kookboek is essentieel een didactisch werk. De leerling-kok, op school of thuis, vindt er alle stappen in de totstandkoming van een gerecht systematisch in beeld gebracht. Geen enkel ander kookboek is opgebouwd volgens dit unieke concept. Dit boek is niet alleen bedoeld om in te kijken en onze lekkeresmaakrefl ex te stimuleren, het is nog meer een leerboek (o.a. met Franse vaktermen) en een doeboek. Daarom ook zit dit boek in een hersluitbare ring. Elk recept is uitneembaar en kan eenvoudig op het werkblad worden gelegd, daar waar een lekker Oost-Vlaams gerecht wordt bereid.
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Diligentia Uitgeverij
Imprint
Language dut
Page count 208
Duration
Publication date first 2009-06-13
Publication date latest 2009-06-13
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789070978730 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!