Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 429638,
    "slug": "tahin-esther-erwteman",
    "nstc": null,
    "title": "Tahin",
    "subtitle": "een ode aan het basisingredi\u00ebnt uit de Midden-Oosterse keuken",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>TAHIN: een ode aan h\u00e9t basisingredi\u00ebnt van de Midden-Oosterse keuken<br />Vanaf haar eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was Esther Erwteman verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta die menig portie falafel en hummus verrijkt en verdiept, inspireerde haar tot het maken van het kookboek <i>TAHIN</i>: een ode aan h\u00e9t basisingredi\u00ebnt van de Midden-Oosterse keuken.<br />In haar nieuwe kookboek gaat Esther op zoek naar de eindeloze mogelijkheden van tahin en laat ze je kennismaken met meer dan 101 moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Begin je dag met een stapel verse panbroodjes met tahinispread, bak een smeu\u00efg chocolade-tahincake voor bij de koffie, lunch met een pittige linzensalade bomvol smaak en groente of maak indruk met de kikkererwten-sesamtajine met rozenharissa.<br />In het verhaal van <i>Ali Baba en de veertig rovers </i>openen rovers hun schatkamer met de spreuk 'Sesam, open u'. In <i>TAHIN</i> laat Esther zien dat sesam zelf al een schat op zich is.<br />* voor liefhebbers van Yotam Ottolenghi en Claudia Roden<br />* met een voorwoord van <i>New York Times</i>-bestsellerauteur Adeena Sussman<br /><b>Esther Erwteman</b> is eigenaar van kookstudio Esther's Cookery in Amsterdam, waar zij dagelijks mensen laat kennismaken met de smaken van de Midden-Oosterse keuken. Esther woont samen met haar man Jaier, dochter Sara en hond Chef. In 2020 schreef zij <i>NOSH. Verhalen en recepten uit mijn vegetarische Joodse keuken.</i><br />'Esther Erwteman laat in <i>TAHIN </i>zien hoe veelzijdig ons lievelingsingredi\u00ebnt is. Tahin is de toverbal van de Midden-Oosterse keuken en dit kookboek bewijst het.' Jigal Krant<br />'Na het succes van haar eerdere kookboek <i>NOSH </i>laat collega-chef Esther Erwteman met haar nieuwe kookboek <i>TAHIN </i>de veelzijdigheid van de vegetarische keuken wederom zien. Dit keer krijgt sesam, in al zijn hoedanigheden, het podium dat het verdient!' Freek van Noortwijk<br />'De beste bijrol in de Midden-Oosterse keuken gaat naar... tahin! Ik ben er dol op. En als de gulle hand van Esther aan de gang gaat met deze verrukkelijke sesamsaus kun je je verheugen op romige shakes, weelderige dressings en notige cakes. <i>TAHIN </i>is \u00e9\u00e9n groot feest.' Vanja van der Leeden<br />'<i>TAHIN </i>is geweldig: op werkelijk elke bladzijde staat de goddelijke sesampasta, in waanzinnige en kleurrijke recepten om van te watertanden. Wat een geluk.' Charlotte Kleyn<br />'Esthers liefde voor de keuken en mensen is aanstekelijk en heerlijk. Tahin wordt door haar (vega)bril ongelofelijk spannend, verrassend en verrukkelijk. Disclaimer: je kunt straks niet meer zonder!' Merijn Tol</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 256,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2022-08-30",
    "publication_date_latest": "2022-08-30",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464041200",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:47:26+00:00",
    "updated_at": "2025-11-01T00:36:36+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6587,
        "slug": "fontaine-uitgevers",
        "name": "Fontaine Uitgevers",
        "created_at": "2025-09-19T13:38:07+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 264259,
            "slug": "esther-erwteman-2",
            "key_names": "Erwteman",
            "names_before_key": "Esther",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:47:26+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:47:26+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Tahin

een ode aan het basisingrediënt uit de Midden-Oosterse keuken
ID 429638
Slug tahin-esther-erwteman
Contributors
Author : Esther Erwteman
Annotation
Description <p>TAHIN: een ode aan hét basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken<br />Vanaf haar eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was Esther Erwteman verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta die menig portie falafel en hummus verrijkt en verdiept, inspireerde haar tot het maken van het kookboek <i>TAHIN</i>: een ode aan hét basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken.<br />In haar nieuwe kookboek gaat Esther op zoek naar de eindeloze mogelijkheden van tahin en laat ze je kennismaken met meer dan 101 moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Begin je dag met een stapel verse panbroodjes met tahinispread, bak een smeuïg chocolade-tahincake voor bij de koffie, lunch met een pittige linzensalade bomvol smaak en groente of maak indruk met de kikkererwten-sesamtajine met rozenharissa.<br />In het verhaal van <i>Ali Baba en de veertig rovers </i>openen rovers hun schatkamer met de spreuk 'Sesam, open u'. In <i>TAHIN</i> laat Esther zien dat sesam zelf al een schat op zich is.<br />* voor liefhebbers van Yotam Ottolenghi en Claudia Roden<br />* met een voorwoord van <i>New York Times</i>-bestsellerauteur Adeena Sussman<br /><b>Esther Erwteman</b> is eigenaar van kookstudio Esther's Cookery in Amsterdam, waar zij dagelijks mensen laat kennismaken met de smaken van de Midden-Oosterse keuken. Esther woont samen met haar man Jaier, dochter Sara en hond Chef. In 2020 schreef zij <i>NOSH. Verhalen en recepten uit mijn vegetarische Joodse keuken.</i><br />'Esther Erwteman laat in <i>TAHIN </i>zien hoe veelzijdig ons lievelingsingrediënt is. Tahin is de toverbal van de Midden-Oosterse keuken en dit kookboek bewijst het.' Jigal Krant<br />'Na het succes van haar eerdere kookboek <i>NOSH </i>laat collega-chef Esther Erwteman met haar nieuwe kookboek <i>TAHIN </i>de veelzijdigheid van de vegetarische keuken wederom zien. Dit keer krijgt sesam, in al zijn hoedanigheden, het podium dat het verdient!' Freek van Noortwijk<br />'De beste bijrol in de Midden-Oosterse keuken gaat naar... tahin! Ik ben er dol op. En als de gulle hand van Esther aan de gang gaat met deze verrukkelijke sesamsaus kun je je verheugen op romige shakes, weelderige dressings en notige cakes. <i>TAHIN </i>is één groot feest.' Vanja van der Leeden<br />'<i>TAHIN </i>is geweldig: op werkelijk elke bladzijde staat de goddelijke sesampasta, in waanzinnige en kleurrijke recepten om van te watertanden. Wat een geluk.' Charlotte Kleyn<br />'Esthers liefde voor de keuken en mensen is aanstekelijk en heerlijk. Tahin wordt door haar (vega)bril ongelofelijk spannend, verrassend en verrukkelijk. Disclaimer: je kunt straks niet meer zonder!' Merijn Tol</p>
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers
Imprint
Language dut
Page count 256
Duration
Publication date first 2022-08-30
Publication date latest 2022-08-30
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464041200 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!