Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 510447,
    "slug": "typisch-twente-rene-zanderink",
    "nstc": null,
    "title": "Typisch Twente",
    "subtitle": "Van aardappelkelders tot zoutmijnen",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "\u2018Unmundig veel eigenheid\u2019 is het geheim, en tevens de aantrekkingskracht van Twente. Dat bestaat niet alleen uit het bekende naoberschap, maar ook uit de bijzondere mix van witte wieven, goudschatten, nooit opdrogende bronnen, biethaonders, ganzenkerels, brune paoterkes, bloedworst en naegelholt, tuffelkelders, bakhuizen, stiepeltekens, sprokkelaars en smokkelaars. <br><br>\nTwente is een afgelegen hoek van Nederland, waar in de herfst en de winter de zandwegen onbegaanbaar waren, waar nauwelijks een herberg was te vinden om te overnachten, en waarover we nog net weten dat het een wingewest was voor zout, vlas en later katoen. Een ongerepte regio, een eldorado voor rust en authenticiteitszoekers. Culinair schrijver Ren\u00e9 Zanderink, wiens ouders werden geboren in Denekamp en Bornebroek, geeft een schat aan informatie over het heden en verleden van de culinaire bijzonderheden die van het land van Twente komen. <br><br>\nRen\u00e9 Zanderink is bioloog en culinair schrijver. Er verschenen verschillende titels van zijn hand, waaronder Typisch Texel en Liever Lokaal.",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2025-06-16",
    "publication_date_latest": "2025-08-28",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789464713664",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T14:38:42+00:00",
    "updated_at": "2025-10-31T00:44:03+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6604,
        "slug": "20-leafdesdichten-bv-bornmeer",
        "name": "20 Leafdesdichten BV Bornmeer",
        "created_at": "2025-09-19T13:39:03+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:39+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 316732,
            "slug": "rene-zanderink-2",
            "key_names": "ZANDERINK",
            "names_before_key": "RENE",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T14:38:42+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T14:38:42+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Typisch Twente

Van aardappelkelders tot zoutmijnen
ID 510447
Slug typisch-twente-rene-zanderink
Contributors
Author : RENE ZANDERINK
Annotation
Description ‘Unmundig veel eigenheid’ is het geheim, en tevens de aantrekkingskracht van Twente. Dat bestaat niet alleen uit het bekende naoberschap, maar ook uit de bijzondere mix van witte wieven, goudschatten, nooit opdrogende bronnen, biethaonders, ganzenkerels, brune paoterkes, bloedworst en naegelholt, tuffelkelders, bakhuizen, stiepeltekens, sprokkelaars en smokkelaars. <br><br> Twente is een afgelegen hoek van Nederland, waar in de herfst en de winter de zandwegen onbegaanbaar waren, waar nauwelijks een herberg was te vinden om te overnachten, en waarover we nog net weten dat het een wingewest was voor zout, vlas en later katoen. Een ongerepte regio, een eldorado voor rust en authenticiteitszoekers. Culinair schrijver René Zanderink, wiens ouders werden geboren in Denekamp en Bornebroek, geeft een schat aan informatie over het heden en verleden van de culinaire bijzonderheden die van het land van Twente komen. <br><br> René Zanderink is bioloog en culinair schrijver. Er verschenen verschillende titels van zijn hand, waaronder Typisch Texel en Liever Lokaal.
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher 20 Leafdesdichten BV Bornmeer
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2025-06-16
Publication date latest 2025-08-28
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789464713664 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!