Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 204574,
    "slug": "umami-laurent-seminel",
    "nstc": null,
    "title": "Umami",
    "subtitle": "De vijfde smaak",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Umami is een heerlijke en subtiele smaak die zich moeilijk laat bewoorden, maar zonder het te weten proeft iedereen deze vijfde smaak. Naast de basissmaken zoet, zout, bitter en zuur geeft Umami net even die extra dimensie die een gerecht hemels maakt. <br/> <br/>Hoewel vaak in een adem genoemd met de Japanse keuken (Umami is de Japanse term voor 'smakelijk'), is de smaak Umami in vrijwel elke keuken aanwezig. <br/>Om Umami simpel uit te leggen: het is de smaak van eiwit. Het zijn vooral aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten, en smaakstoffen zoals natriumglutamaat die deze smaakgewaarwording geven. Umami komt van nature voor in etenswaren zoals vlees, erwten, belegen kaas en zeewier. <br/><br/>Om de smaak van Umami te ontdekken, laat dit boek - vol met de lekkerste recepten - zien welke producten rijk zijn aan Umami.<br/><br/><br/><br/>Laurent Seminel is auteur, redacteur en daarnaast hoofdredacteur van Cahiers de la Gastronomie en Gmag, twee gerenommeerde gastronomische tijdschriften in Frankrijk.<br/><br/>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 158,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2012-07-24",
    "publication_date_latest": "2012-07-24",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789089895486",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00",
    "updated_at": "2025-11-07T00:14:25+00:00",
    "publisher": {
        "id": 84,
        "slug": "uitgeverij-terra-lannoo",
        "name": "Uitgeverij Terra - Lannoo",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:29+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:34+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 112181,
            "slug": "laurent-seminel",
            "key_names": "Seminel",
            "names_before_key": "Laurent",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "441",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:22+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Umami

De vijfde smaak
ID 204574
Slug umami-laurent-seminel
Contributors
Author : Laurent Seminel
Annotation
Description Umami is een heerlijke en subtiele smaak die zich moeilijk laat bewoorden, maar zonder het te weten proeft iedereen deze vijfde smaak. Naast de basissmaken zoet, zout, bitter en zuur geeft Umami net even die extra dimensie die een gerecht hemels maakt. <br/> <br/>Hoewel vaak in een adem genoemd met de Japanse keuken (Umami is de Japanse term voor 'smakelijk'), is de smaak Umami in vrijwel elke keuken aanwezig. <br/>Om Umami simpel uit te leggen: het is de smaak van eiwit. Het zijn vooral aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten, en smaakstoffen zoals natriumglutamaat die deze smaakgewaarwording geven. Umami komt van nature voor in etenswaren zoals vlees, erwten, belegen kaas en zeewier. <br/><br/>Om de smaak van Umami te ontdekken, laat dit boek - vol met de lekkerste recepten - zien welke producten rijk zijn aan Umami.<br/><br/><br/><br/>Laurent Seminel is auteur, redacteur en daarnaast hoofdredacteur van Cahiers de la Gastronomie en Gmag, twee gerenommeerde gastronomische tijdschriften in Frankrijk.<br/><br/>
Bestseller 60
Genres
Subjects
441 Basis kookboeken NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Terra - Lannoo
Imprint
Language dut
Page count 158
Duration
Publication date first 2012-07-24
Publication date latest 2012-07-24
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789089895486 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!