Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 406763,
    "slug": "van-aardappel-tot-avocado-klaartje-scheepers",
    "nstc": null,
    "title": "Van aardappel tot avocado",
    "subtitle": "allerhande en zeventig jaar Nederlanse eetcultuur",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": "Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis, met de Allerhande als reisgids.",
    "description": "De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen \u2013 super-markten waren er nog niet \u2013 huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze verhalen. En als je erlangs zou lopen zie je niet alleen hoe de gerechten veranderen maar ook hoe wij veranderen, en de wereld om ons heen. Ons bord, kortom, weerspiegelt onze geschiedenis, onze uitdagingen en zegeningen, ons leven.\nVan bruine bonen met tutti-frutti tot huevos rancheros met boeren-kool, via fusion, moleculair en \u00fcberlokaal, van huisvrouwentrots tot sores en van gemakseten tot vijf-gangen-thuisdiner: Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 320,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2021-10-26",
    "publication_date_latest": "2021-10-26",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789045041728",
            "product_form": "BC"
        },
        {
            "isbn": "9789045041735",
            "product_form": "ED"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:41:33+00:00",
    "updated_at": "2025-11-06T00:35:09+00:00",
    "publisher": {
        "id": 6479,
        "slug": "atlas-contact-uitgeverij",
        "name": "Uitgeverij Atlas Contact",
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:42+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 249889,
            "slug": "klaartje-scheepers",
            "key_names": "Scheepers",
            "names_before_key": "Klaartje",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:41:33+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:41:33+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Van aardappel tot avocado

allerhande en zeventig jaar Nederlanse eetcultuur
ID 406763
Slug van-aardappel-tot-avocado-klaartje-scheepers
Contributors
Author : Klaartje Scheepers
Annotation Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis, met de Allerhande als reisgids.
Description De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze verhalen. En als je erlangs zou lopen zie je niet alleen hoe de gerechten veranderen maar ook hoe wij veranderen, en de wereld om ons heen. Ons bord, kortom, weerspiegelt onze geschiedenis, onze uitdagingen en zegeningen, ons leven. Van bruine bonen met tutti-frutti tot huevos rancheros met boeren-kool, via fusion, moleculair en überlokaal, van huisvrouwentrots tot sores en van gemakseten tot vijf-gangen-thuisdiner: Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Uitgeverij Atlas Contact
Imprint
Language dut
Page count 320
Duration
Publication date first 2021-10-26
Publication date latest 2021-10-26
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789045041728 (BC)
  • ISBN: 9789045041735 (ED)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!