Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 338926,
    "slug": "van-aardappel-tot-friet-andre-delcart",
    "nstc": null,
    "title": "Van aardappel tot friet",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "De aardappel, een voedingsproduct dat zo vertrouwd is en dat vele generaties lang zo goed als dagelijks op het bord kwam, kent een boeiende geschiedenis. Dit unieke naslagwerk brengt het verhaal van deze eeuwenoude \u2018exoot\u2019, een vreemde knol die in het begin met een zeker wantrouwen werd bekeken en later tot voedsel voor miljoenen zou uitgroeien. Eeuwenlang overleefde de aardappel ziekten, mutaties, wijzigden de teeltmethodes en zorgde de patat voor welstand maar ook voor honger. Auteurs Andr\u00e9 Delcart en Eddie Cooremans tekenden bijzondere feiten en wonderlijke verhalen op over de aardappel en zijn verwanten. Vanzelfsprekend wordt in dit boek ook uitvoerig stilgestaan bij onze nationale trots: de Belgische friet met de zo typische saus- en snackcultuur. Belgian Fries zijn sinds jaar en dag een snelle hap of een volwaardige maaltijd voor jong en oud, rijk en arm, en worden ook steeds vaker naar een culinair niveau getild. Het frietkot kent een heerlijke geschiedenis en werd in 2017 erkend als immaterieel Belgisch erfgoed. Gezellig met vrienden een frietje steken is zonder meer streetfoodcultuur avant la lettre! \r\r",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 288,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2018-11-15",
    "publication_date_latest": "2018-12-17",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789058566089",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:22:56+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:28:21+00:00",
    "publisher": {
        "id": 571,
        "slug": "stichting-kunstboek",
        "name": "Stichting Kunstboek",
        "created_at": "2025-09-19T12:30:31+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:05:44+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 205119,
            "slug": "andre-delcart-2",
            "key_names": "DELCART",
            "names_before_key": "ANDRE",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        },
        {
            "id": 205120,
            "slug": "eddie-cooremans",
            "key_names": "Cooremans",
            "names_before_key": "Eddie",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "680",
            "created_at": "2025-09-19T13:22:56+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:22:56+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Van aardappel tot friet

ID 338926
Slug van-aardappel-tot-friet-andre-delcart
Contributors
Author : ANDRE DELCART
Author : Eddie Cooremans
Annotation
Description De aardappel, een voedingsproduct dat zo vertrouwd is en dat vele generaties lang zo goed als dagelijks op het bord kwam, kent een boeiende geschiedenis. Dit unieke naslagwerk brengt het verhaal van deze eeuwenoude ‘exoot’, een vreemde knol die in het begin met een zeker wantrouwen werd bekeken en later tot voedsel voor miljoenen zou uitgroeien. Eeuwenlang overleefde de aardappel ziekten, mutaties, wijzigden de teeltmethodes en zorgde de patat voor welstand maar ook voor honger. Auteurs André Delcart en Eddie Cooremans tekenden bijzondere feiten en wonderlijke verhalen op over de aardappel en zijn verwanten. Vanzelfsprekend wordt in dit boek ook uitvoerig stilgestaan bij onze nationale trots: de Belgische friet met de zo typische saus- en snackcultuur. Belgian Fries zijn sinds jaar en dag een snelle hap of een volwaardige maaltijd voor jong en oud, rijk en arm, en worden ook steeds vaker naar een culinair niveau getild. Het frietkot kent een heerlijke geschiedenis en werd in 2017 erkend als immaterieel Belgisch erfgoed. Gezellig met vrienden een frietje steken is zonder meer streetfoodcultuur avant la lettre!
Bestseller 60
Genres
Subjects
680 Geschiedenis algemeen NUR
NSTC
Publisher Stichting Kunstboek
Imprint
Language dut
Page count 288
Duration
Publication date first 2018-11-15
Publication date latest 2018-12-17
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789058566089 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!