Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 271208,
    "slug": "voedsel-en-globalisering-edith-brugmans",
    "nstc": null,
    "title": "Voedsel en globalisering",
    "subtitle": "de grenzen in zicht",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Tomaten uit Spanje, appels uit Chili, sperziebonen uit Ethiopi\u00eb, biefstuk uit Argentini\u00eb: voedsel komt uit alle windstreken op ons bord. Maar globalisering heeft een prijs. Klimaatveranderingen, bevolkingsgroei, toenemende vraag naar biobrandstoffen en eiwitrijk voedsel, en verstedelijking hebben grote invloed op onze wereldwijde voedselproductie. Is de aarde nog wel in staat de wereldbevolking te blijven voeden? Of zijn de grenzen van voedselvoorziening bijna bereikt? Welke stappen kan de internationale politiek zetten op weg naar een effectief voedselbeleid, dat zorgt voor eerlijke verdeling en verantwoorde productie van voedsel? En wat is de verantwoordelijkheid van de consumenten? Zij hebben bij hun voedselkeuze invloed op de organisatie van de voedselvoorziening. Is fair trade beter dan free trade? Zijn nioproducten beter dan cash crops? Is slow food beter dan fast food? <br />Voedsel is veel meer dan een bron van energie voor het lichaam. Een gezamenlijke maaltijd heeft culturele, religieuze en sociale betekenissen. Allerlei rituelen rond voedsel \u00bf van offers tot haute cuisine \u00bf drukken het besef uit dat voedsel aan de basis van ons bestaan staat. In \u00bfVoedsel en globalisering\u00bf worden de technische, politieke, economische, ethische en religieuze aspecten van voedsel in een globaliserende wereld belicht. <br />",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 145,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2008-06-30",
    "publication_date_latest": "2008-06-30",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789056252731",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:05:34+00:00",
    "updated_at": "2025-11-01T00:21:23+00:00",
    "publisher": {
        "id": 323,
        "slug": "valkhof-pers",
        "name": "Valkhof Pers",
        "created_at": "2025-09-19T12:29:16+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:01:46+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 159552,
            "slug": "edith-brugmans",
            "key_names": "Brugmans",
            "names_before_key": "Edith",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "740",
            "created_at": "2025-09-19T13:05:34+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:05:34+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Voedsel en globalisering

de grenzen in zicht
ID 271208
Slug voedsel-en-globalisering-edith-brugmans
Contributors
Author : Edith Brugmans
Annotation
Description Tomaten uit Spanje, appels uit Chili, sperziebonen uit Ethiopië, biefstuk uit Argentinië: voedsel komt uit alle windstreken op ons bord. Maar globalisering heeft een prijs. Klimaatveranderingen, bevolkingsgroei, toenemende vraag naar biobrandstoffen en eiwitrijk voedsel, en verstedelijking hebben grote invloed op onze wereldwijde voedselproductie. Is de aarde nog wel in staat de wereldbevolking te blijven voeden? Of zijn de grenzen van voedselvoorziening bijna bereikt? Welke stappen kan de internationale politiek zetten op weg naar een effectief voedselbeleid, dat zorgt voor eerlijke verdeling en verantwoorde productie van voedsel? En wat is de verantwoordelijkheid van de consumenten? Zij hebben bij hun voedselkeuze invloed op de organisatie van de voedselvoorziening. Is fair trade beter dan free trade? Zijn nioproducten beter dan cash crops? Is slow food beter dan fast food? <br />Voedsel is veel meer dan een bron van energie voor het lichaam. Een gezamenlijke maaltijd heeft culturele, religieuze en sociale betekenissen. Allerlei rituelen rond voedsel ¿ van offers tot haute cuisine ¿ drukken het besef uit dat voedsel aan de basis van ons bestaan staat. In ¿Voedsel en globalisering¿ worden de technische, politieke, economische, ethische en religieuze aspecten van voedsel in een globaliserende wereld belicht. <br />
Genres
Subjects
740 Mens en maatschappij algemeen NUR
NSTC
Publisher Valkhof Pers
Imprint
Language dut
Page count 145
Duration
Publication date first 2008-06-30
Publication date latest 2008-06-30
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789056252731 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!