Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 280512,
    "slug": "vuur-en-ijs-darra-goldstein",
    "nstc": null,
    "title": "Vuur en ijs",
    "subtitle": "klassieke Scandinavische gerechten",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingredi&euml;nten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noorderling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht.<br /><br />In 'Warm + Koud' komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Kareli&euml;, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse &Aring;lesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken.<br /><br />Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. Goldstein woont in Williamstown, Massachussets, waar ze werkt als universitair docent Russisch.</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 304,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2016-08-25",
    "publication_date_latest": "2016-08-25",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789059566866",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:07:44+00:00",
    "updated_at": "2025-11-05T00:22:37+00:00",
    "publisher": {
        "id": 333,
        "slug": "fontaine-uitgevers-bv",
        "name": "Fontaine Uitgevers B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:28+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 167707,
            "slug": "darra-goldstein",
            "key_names": "Goldstein",
            "names_before_key": "Darra",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T13:07:44+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:07:44+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Vuur en ijs

klassieke Scandinavische gerechten
ID 280512
Slug vuur-en-ijs-darra-goldstein
Contributors
Author : Darra Goldstein
Annotation
Description <p>Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingredi&euml;nten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noorderling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht.<br /><br />In 'Warm + Koud' komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Kareli&euml;, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse &Aring;lesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken.<br /><br />Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. Goldstein woont in Williamstown, Massachussets, waar ze werkt als universitair docent Russisch.</p>
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers B.V.
Imprint
Language dut
Page count 304
Duration
Publication date first 2016-08-25
Publication date latest 2016-08-25
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789059566866 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!