Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 467414,
    "slug": "wijnboek-voor-foodies-kristel-balcaen",
    "nstc": null,
    "title": "Wijnboek voor foodies",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons allemaal graag verrassen door een lekker bord eten met een goed glas wijn dat daar perfect bij past. Maar hoe weet je welke smaken goed samengaan? En hoe leer je die zaken goed combineren? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner!\u00a0</p><p>Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essenti\u00eble kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste wijnstijlen en vertelt waar ze vandaan komen, gidst je langs de meest food-friendly wijndruiven en klassieke wijn- en gerechtcombinaties en vertelt je waarom ze zo goed werken.</p><p>Voor foodies die net dat stapje verder willen gaan, introduceert ze het rijk van wijnaroma\u2019s en smaakcomponenten bij wijn en gerecht. Want je kan de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar je kan ook vertrekken van een bepaalde fles, en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn te doen passen.\u00a0</p><p>Kortom: een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn en foodpairing wil begeven.</p><p>Kristel Balcaen is een Belgische wijnschrijfster, -docente en -consulente met een heleboel titels op haar palmares. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma, en werd in 2018 verkozen tot Champagne-Ambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herboriste, fan van lekker en gezond eten, een enthousiaste hobbykok \u00e9n stadstuinier.</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 224,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "1970-01-01",
    "publication_date_latest": "2023-09-29",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789028979871",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T14:27:53+00:00",
    "updated_at": "2025-11-13T00:39:49+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1787,
        "slug": "-",
        "name": "",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:37:05+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:47+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 289863,
            "slug": "kristel-balcaen",
            "key_names": "Balcaen",
            "names_before_key": "Kristel",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "447",
            "created_at": "2025-09-19T14:27:53+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T14:27:53+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Wijnboek voor foodies

ID 467414
Slug wijnboek-voor-foodies-kristel-balcaen
Contributors
Author : Kristel Balcaen
Annotation
Description <p>Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons allemaal graag verrassen door een lekker bord eten met een goed glas wijn dat daar perfect bij past. Maar hoe weet je welke smaken goed samengaan? En hoe leer je die zaken goed combineren? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner! </p><p>Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste wijnstijlen en vertelt waar ze vandaan komen, gidst je langs de meest food-friendly wijndruiven en klassieke wijn- en gerechtcombinaties en vertelt je waarom ze zo goed werken.</p><p>Voor foodies die net dat stapje verder willen gaan, introduceert ze het rijk van wijnaroma’s en smaakcomponenten bij wijn en gerecht. Want je kan de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar je kan ook vertrekken van een bepaalde fles, en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn te doen passen. </p><p>Kortom: een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn en foodpairing wil begeven.</p><p>Kristel Balcaen is een Belgische wijnschrijfster, -docente en -consulente met een heleboel titels op haar palmares. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma, en werd in 2018 verkozen tot Champagne-Ambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herboriste, fan van lekker en gezond eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier.</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
447 Wijn en dranken NUR
NSTC
Publisher
Imprint
Language dut
Page count 224
Duration
Publication date first 1970-01-01
Publication date latest 2023-09-29
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789028979871 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!