Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 228405,
    "slug": "winterfeesten-en-gebak-andre-delcart",
    "nstc": null,
    "title": "Winterfeesten en gebak",
    "subtitle": "mythen, folklore en tradities",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Gebak hoort bij elke feestviering en vele gebaksoorten hebben een lange  en boeiende geschiedenis, die samen met de origine van het feest terug gaat tot heidense gebruiken  en de Romeinse vieringen. Op Allerheiligen eten we pannenkoeken (of zielenkoeken). Op andere  feesten eten we wafels, waarbij we het ook hebben over lukken, oblies en zelfs over wafelijzers. Sinterklaas en Sint-Maarten brengen steevast speculaas (of is het speculoos) of moeten we het nu  toch \u201cGoed Heylickmaker\u201d noemen, gezien de vele legendes? Wat zijn koekplanken en wat is hun  symbolische betekenis? Er zijn ook nog klaaspeerden, stroenten, crottes enz. Zelfs de kleine  nik-nakskens hebben een interessante geschiedenis.</p><p>In dit zorgvuldig ge\u00efllustreerde boek krijgen ook historische,  traditionele en vernieuwende recepten een eigen plaatsje. Het hoe, het waarom, hun ontstaan en hun  geschiedenis, doorspekt met legenden, volkse gebruiken en getuigenissen geven een nieuwe dimensie aan het feestgebeuren en het gebak dat er bijhoort.</p><p><strong>Andr\u00e9 Delcart </strong>is verkoopsverantwoordelijke bij een staalgroothandel. Hij  volgde ook een opleiding tot bakker en tot kok. Eerder verscheen van  hem het bijzondere boek over mosterd.</p>",
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 175,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2006-12-27",
    "publication_date_latest": "2006-12-27",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789085750093",
            "product_form": "BA"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:54:49+00:00",
    "updated_at": "2025-11-02T00:16:24+00:00",
    "publisher": {
        "id": 229,
        "slug": "garant-uitgevers",
        "name": "Garant Uitgevers",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:17+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:07:16+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 130461,
            "slug": "andre-delcart-2",
            "key_names": "DELCART",
            "names_before_key": "ANDRE",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "694",
            "created_at": "2025-09-19T12:54:49+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:54:49+00:00"
        }
    ],
    "campaigns": []
}
        

Winterfeesten en gebak

mythen, folklore en tradities
ID 228405
Slug winterfeesten-en-gebak-andre-delcart
Contributors
Author : ANDRE DELCART
Annotation
Description <p>Gebak hoort bij elke feestviering en vele gebaksoorten hebben een lange en boeiende geschiedenis, die samen met de origine van het feest terug gaat tot heidense gebruiken en de Romeinse vieringen. Op Allerheiligen eten we pannenkoeken (of zielenkoeken). Op andere feesten eten we wafels, waarbij we het ook hebben over lukken, oblies en zelfs over wafelijzers. Sinterklaas en Sint-Maarten brengen steevast speculaas (of is het speculoos) of moeten we het nu toch “Goed Heylickmaker” noemen, gezien de vele legendes? Wat zijn koekplanken en wat is hun symbolische betekenis? Er zijn ook nog klaaspeerden, stroenten, crottes enz. Zelfs de kleine nik-nakskens hebben een interessante geschiedenis.</p><p>In dit zorgvuldig geïllustreerde boek krijgen ook historische, traditionele en vernieuwende recepten een eigen plaatsje. Het hoe, het waarom, hun ontstaan en hun geschiedenis, doorspekt met legenden, volkse gebruiken en getuigenissen geven een nieuwe dimensie aan het feestgebeuren en het gebak dat er bijhoort.</p><p><strong>André Delcart </strong>is verkoopsverantwoordelijke bij een staalgroothandel. Hij volgde ook een opleiding tot bakker en tot kok. Eerder verscheen van hem het bijzondere boek over mosterd.</p>
Genres
Subjects
694 Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis NUR
NSTC
Publisher Garant Uitgevers
Imprint
Language dut
Page count 175
Duration
Publication date first 2006-12-27
Publication date latest 2006-12-27
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789085750093 (BA)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!