Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 206171,
    "slug": "wittebrood-in-rode-wijn-d-dubois",
    "nstc": null,
    "title": "Wittebrood in Rode wijn",
    "subtitle": "leven en eten van Desiderius Erasmus",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "Het levensverhaal van Desiderius Erasmus (1466-1536) schotelt een rijkdom aan eulinaire beelden voor, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.<br>Erasmus was een graag geziene gast aan tafel in vorstenhuizen, bij pausen, mede-humanisten en drukkerijdirecteuren. Hierdoor heeft hij de keukens van Europa goed leren kennen.<br>Heel toepasselijk zijn in dit boek 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor deze gerechten is. dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild. gevogelte. 'vergeten' groenten. kruiden en specerijen.<br>Aan de hand van de helder beschreven receptuur zijn overheerlijke gerechten als wildziwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes bijzonder eenvoudig te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, moerbeiensaus en een duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!<br>Wittebrood in Rode Wijn is niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar is ook een gegarandeerd succes in de keuken.",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 191,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2006-12-08",
    "publication_date_latest": "2006-12-08",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789075812015",
            "product_form": "BB"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00",
    "updated_at": "2025-11-12T00:14:37+00:00",
    "publisher": {
        "id": 2249,
        "slug": "dubois-uitgeverij",
        "name": "Dubois, Uitgeverij",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:50:35+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T14:58:13+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 113402,
            "slug": "d-dubois-2",
            "key_names": "Dubois",
            "names_before_key": "D.",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "442",
            "created_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:50:48+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Wittebrood in Rode wijn

leven en eten van Desiderius Erasmus
ID 206171
Slug wittebrood-in-rode-wijn-d-dubois
Contributors
Author : D. Dubois
Annotation
Description Het levensverhaal van Desiderius Erasmus (1466-1536) schotelt een rijkdom aan eulinaire beelden voor, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.<br>Erasmus was een graag geziene gast aan tafel in vorstenhuizen, bij pausen, mede-humanisten en drukkerijdirecteuren. Hierdoor heeft hij de keukens van Europa goed leren kennen.<br>Heel toepasselijk zijn in dit boek 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor deze gerechten is. dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild. gevogelte. 'vergeten' groenten. kruiden en specerijen.<br>Aan de hand van de helder beschreven receptuur zijn overheerlijke gerechten als wildziwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes bijzonder eenvoudig te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, moerbeiensaus en een duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!<br>Wittebrood in Rode Wijn is niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar is ook een gegarandeerd succes in de keuken.
Bestseller 60
Genres
Subjects
442 Keuken per land en streek NUR
NSTC
Publisher Dubois, Uitgeverij
Imprint
Language dut
Page count 191
Duration
Publication date first 2006-12-08
Publication date latest 2006-12-08
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789075812015 (BB)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!