Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 226125,
    "slug": "zilt-en-bitter-ria-loohuizen",
    "nstc": null,
    "title": "Zilt en bitter",
    "subtitle": "van artisjok tot zeewier",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Dat een bittere smaak niet per se afschrikt, is de afgelopen jaren wel bewezen door de opmars van rucola. Tot de andere inmiddels behoorlijk ingeburgerde bittere kruiden en groenten behoren aardpeer, witlof en postelein. Ook zilte producten als zeekraal en zeewier maken de laatste tijd furore &ndash; waarbij de wetenschap dat deze groen&shy;ten heilzame kwaliteiten hebben natuurlijk ook een rol speelt. <br /><br />In <em>Zilt en bitter</em> gaat Ria Loohuizen in op de cultuurhistorische achtergrond en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absinthalsem, boerenwormkruid en cichorei. Ook krijgen de eigenzinnige en verrassende smaken van zeekraal, zeesla en zoutmelde aandacht. Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties.</p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 176,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2015-06-01",
    "publication_date_latest": "2015-06-25",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789059566101",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T12:54:25+00:00",
    "updated_at": "2025-11-07T00:16:19+00:00",
    "publisher": {
        "id": 333,
        "slug": "fontaine-uitgevers-bv",
        "name": "Fontaine Uitgevers B.V.",
        "created_at": "2025-09-19T12:28:28+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:04:31+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 128368,
            "slug": "ria-loohuizen-2",
            "key_names": "Loohuizen",
            "names_before_key": "Ria",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T12:54:25+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T12:54:25+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Zilt en bitter

van artisjok tot zeewier
ID 226125
Slug zilt-en-bitter-ria-loohuizen
Contributors
Author : Ria Loohuizen
Annotation
Description <p>Dat een bittere smaak niet per se afschrikt, is de afgelopen jaren wel bewezen door de opmars van rucola. Tot de andere inmiddels behoorlijk ingeburgerde bittere kruiden en groenten behoren aardpeer, witlof en postelein. Ook zilte producten als zeekraal en zeewier maken de laatste tijd furore &ndash; waarbij de wetenschap dat deze groen&shy;ten heilzame kwaliteiten hebben natuurlijk ook een rol speelt. <br /><br />In <em>Zilt en bitter</em> gaat Ria Loohuizen in op de cultuurhistorische achtergrond en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absinthalsem, boerenwormkruid en cichorei. Ook krijgen de eigenzinnige en verrassende smaken van zeekraal, zeesla en zoutmelde aandacht. Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties.</p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Fontaine Uitgevers B.V.
Imprint
Language dut
Page count 176
Duration
Publication date first 2015-06-01
Publication date latest 2015-06-25
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789059566101 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!