Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 330964,
    "slug": "zomer-2017-pierre-plum",
    "nstc": null,
    "title": "Zomer 2017",
    "subtitle": null,
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "\u2018Wat het lekkerst is, kan verkeren tot de meest vieze smaak in de mond, indien je niet oplet. Ik nam deze morgen een ananasbrokje van een grote fruitschaal, stak het achteloos in mijn mond, maar moest het na een paar seconden in allerijl uitspuwen. Ik kan de smaak ervan niet goed omschrijven. Ik zou zeggen glazig, wrang en rottig, de eerste woorden die mij invallen. Aan de buitenkant was nochtans niets te zien, misschien ietwat verdroogd, maar niet om je druk over te maken. De tuinman heeft ook een stukje geproefd, omdat hij vond dat ik de smaak niet goed beschreef. Hij kon zich bij glazig geen voorstelling maken, meer bepaald vond hij een optische metafoor weinig gepast als het over smaak ging.\u2019\r\n\r\nPierre Plum (Kortrijk, 1943) studeerde psychologie en pedagogiek aan de Universiteit Gent. Hij was er assistent, werkte als klinisch psycholoog in diverse instellingen en is nu gepensioneerd.\r\n\r\n\r\n\r\n",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": null,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2018-03-28",
    "publication_date_latest": "2018-03-28",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789073626935",
            "product_form": "BC"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "created_at": "2025-09-19T13:20:53+00:00",
    "updated_at": "2025-11-10T00:26:55+00:00",
    "publisher": {
        "id": 1480,
        "slug": "nevelland-vzw",
        "name": "NEVELLAND VZW",
        "created_at": "2025-09-19T12:35:46+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:07:26+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 199196,
            "slug": "pierre-plum",
            "key_names": "Plum",
            "names_before_key": "Pierre",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "301",
            "created_at": "2025-09-19T13:20:53+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:20:53+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Zomer 2017

ID 330964
Slug zomer-2017-pierre-plum
Contributors
Author : Pierre Plum
Annotation
Description ‘Wat het lekkerst is, kan verkeren tot de meest vieze smaak in de mond, indien je niet oplet. Ik nam deze morgen een ananasbrokje van een grote fruitschaal, stak het achteloos in mijn mond, maar moest het na een paar seconden in allerijl uitspuwen. Ik kan de smaak ervan niet goed omschrijven. Ik zou zeggen glazig, wrang en rottig, de eerste woorden die mij invallen. Aan de buitenkant was nochtans niets te zien, misschien ietwat verdroogd, maar niet om je druk over te maken. De tuinman heeft ook een stukje geproefd, omdat hij vond dat ik de smaak niet goed beschreef. Hij kon zich bij glazig geen voorstelling maken, meer bepaald vond hij een optische metafoor weinig gepast als het over smaak ging.’ Pierre Plum (Kortrijk, 1943) studeerde psychologie en pedagogiek aan de Universiteit Gent. Hij was er assistent, werkte als klinisch psycholoog in diverse instellingen en is nu gepensioneerd.
Bestseller 60
Genres
Subjects
301 Literaire roman, novelle NUR
NSTC
Publisher NEVELLAND VZW
Imprint
Language dut
Page count
Duration
Publication date first 2018-03-28
Publication date latest 2018-03-28
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789073626935 (BC)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!