Unbidan
Acme Inc.
            {
    "id": 322549,
    "slug": "zout-vet-zuur-hitte-samin-nosrat",
    "nstc": null,
    "title": "Zout, vet, zuur, hitte",
    "subtitle": "de vier elementen van goed koken",
    "collection_title": null,
    "collection_part_number": null,
    "annotation": null,
    "description": "<p>Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus \u2013 van professionele chef-koks tot middelbare scholieren \u2013 mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt heerlijk smaken!</p>\n\n<p>Zout \u2013 verbetert de smaak</p>\n<p>Vet \u2013 zorgt voor smaak en textuur</p>\n<p>Zuur \u2013 brengt balans aan in de smaak</p>\n<p>Hitte \u2013 bepaalt de textuur</p>\n\n<p>Samin vertelt over haar reis van culinaire beginneling naar prijswinnend chef-kok, en dicht daarmee het gat tussen thuis en de professionele keuken. Haar charmante verteltrant ontrafelt het geheim van de kookkunst voor iedereen. Het boek bevat een canon van 100 essenti\u00eble recepten, met vele variaties. Daarmee kun je de lessen in de praktijk brengen. Tover uitgebalanceerde vinaigrettes op tafel, perfect gekaramelliseerde groenten, hemels zacht stoofvlees, luchtig gebak. <em>Zout, vet, zuur, hitte</em> wordt een kompas in je keuken en is voorbestemd om een regelrechte klassieker te worden.</p>\n\n<p><strong>Samin Nosrat</strong> is schrijver, docent, en chef. <em>The New York Times</em> noemde haar de <em>go-to</em> bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingredi\u00ebnten. Sinds 2000 kookt ze op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California.<em> Salt, Fat, Acid, Heat</em> is haar eerste boek.</p>\n<p><strong>Wendy MacNaughton</strong> is een <em>New York Times</em> bestselling illustrator en cartoonist met diverse boeken op haar naam. Haar werk verschijnt in <em>The New York Times</em>, <em>Lucky Peach</em>, <em>Bon App\u00e9tit</em>, <em>AFAR Magazine</em> etc. Ze heeft een wekelijkse column achter op <em>The California Sunday Magazine</em>. Haar meer dan 150 illustraties en infographics voor dit boek onthullen een atlas van de wereld van smaak.</p>\n\n<p>'Simpelweg een onmisbaar boek. Het geeft je de tools om goed en vol zelfvertrouwen voor jezelf te koken. Samin Nosrat heeft een meesterwerk geschreven.' <strong>Nigella Lawson</strong></p>\n<p>'Samin Nosrat is erin geslaagd om de enorme en complexe wereld van het koken samen te vatten in slechts vier woorden: zout, vet, zuur, hitte. Iedereen zal enorm onder de indruk zijn.' <strong>Yotam Ottolenghi</strong></p>\n<p>'Een uitgebreid onderzochte schatkist over de vier pilaren van succesvol koken.' <em><strong>New York Times Book Review</strong></em></p>\n<p>'Samin is een van de beste leraressen die ik ken, en ze weet mensen voor het koken te winnen - organisch, seizoensgebonden en levendig \u2013 met haar onweerstaanbare enthousiasme en nieuwsgierigheid.'\u00a0<strong>Alice Waters, <em>New York Times</em> bestseller-auteur van <em>The Art of Simple Food</em></strong></p>",
    "additional_content": null,
    "bestseller_60": null,
    "imprint": null,
    "language_code": "dut",
    "original_language_code": null,
    "page_count": 490,
    "duration_seconds": null,
    "publication_date_first": "2018-03-26",
    "publication_date_latest": "2018-03-29",
    "cover_url": null,
    "editions": [
        {
            "isbn": "9789000360017",
            "product_form": "BB"
        },
        {
            "isbn": "9789000361984",
            "product_form": "XE"
        }
    ],
    "ratings_count": 0,
    "read_count": 0,
    "review_count": 0,
    "favorite_count": 0,
    "reading_status_read_count": 0,
    "reading_status_reading_count": 0,
    "reading_status_want_to_read_count": 0,
    "rating_average": null,
    "ratings_distribution": {
        "1": 0,
        "2": 0,
        "3": 0,
        "4": 0,
        "5": 0
    },
    "hebban_rank": null,
    "created_at": "2025-09-19T13:18:54+00:00",
    "updated_at": "2025-11-13T16:52:51+00:00",
    "publisher": {
        "id": 108,
        "slug": "unieboek-het-spectrum",
        "name": "Unieboek | Het Spectrum",
        "gau": false,
        "created_at": "2025-09-19T12:25:20+00:00",
        "updated_at": "2025-09-19T15:13:46+00:00"
    },
    "contributors": [
        {
            "id": 192883,
            "slug": "samin-nosrat-2",
            "key_names": "Nosrat",
            "names_before_key": "Samin",
            "prefix_to_key": null,
            "contributor_role": "A01",
            "readable_contributor_role": "Author"
        }
    ],
    "genres": [],
    "subjects": [
        {
            "scheme_identifier": "32",
            "scheme_version": null,
            "main_subject": false,
            "subject_code": "440",
            "created_at": "2025-09-19T13:18:54+00:00",
            "updated_at": "2025-09-19T13:18:54+00:00"
        }
    ],
    "tags": [],
    "campaigns": []
}
        

Zout, vet, zuur, hitte

de vier elementen van goed koken
ID 322549
Slug zout-vet-zuur-hitte-samin-nosrat
Contributors
Author : Samin Nosrat
Annotation
Description <p>Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt heerlijk smaken!</p> <p>Zout – verbetert de smaak</p> <p>Vet – zorgt voor smaak en textuur</p> <p>Zuur – brengt balans aan in de smaak</p> <p>Hitte – bepaalt de textuur</p> <p>Samin vertelt over haar reis van culinaire beginneling naar prijswinnend chef-kok, en dicht daarmee het gat tussen thuis en de professionele keuken. Haar charmante verteltrant ontrafelt het geheim van de kookkunst voor iedereen. Het boek bevat een canon van 100 essentiële recepten, met vele variaties. Daarmee kun je de lessen in de praktijk brengen. Tover uitgebalanceerde vinaigrettes op tafel, perfect gekaramelliseerde groenten, hemels zacht stoofvlees, luchtig gebak. <em>Zout, vet, zuur, hitte</em> wordt een kompas in je keuken en is voorbestemd om een regelrechte klassieker te worden.</p> <p><strong>Samin Nosrat</strong> is schrijver, docent, en chef. <em>The New York Times</em> noemde haar de <em>go-to</em> bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingrediënten. Sinds 2000 kookt ze op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California.<em> Salt, Fat, Acid, Heat</em> is haar eerste boek.</p> <p><strong>Wendy MacNaughton</strong> is een <em>New York Times</em> bestselling illustrator en cartoonist met diverse boeken op haar naam. Haar werk verschijnt in <em>The New York Times</em>, <em>Lucky Peach</em>, <em>Bon Appétit</em>, <em>AFAR Magazine</em> etc. Ze heeft een wekelijkse column achter op <em>The California Sunday Magazine</em>. Haar meer dan 150 illustraties en infographics voor dit boek onthullen een atlas van de wereld van smaak.</p> <p>'Simpelweg een onmisbaar boek. Het geeft je de tools om goed en vol zelfvertrouwen voor jezelf te koken. Samin Nosrat heeft een meesterwerk geschreven.' <strong>Nigella Lawson</strong></p> <p>'Samin Nosrat is erin geslaagd om de enorme en complexe wereld van het koken samen te vatten in slechts vier woorden: zout, vet, zuur, hitte. Iedereen zal enorm onder de indruk zijn.' <strong>Yotam Ottolenghi</strong></p> <p>'Een uitgebreid onderzochte schatkist over de vier pilaren van succesvol koken.' <em><strong>New York Times Book Review</strong></em></p> <p>'Samin is een van de beste leraressen die ik ken, en ze weet mensen voor het koken te winnen - organisch, seizoensgebonden en levendig – met haar onweerstaanbare enthousiasme en nieuwsgierigheid.' <strong>Alice Waters, <em>New York Times</em> bestseller-auteur van <em>The Art of Simple Food</em></strong></p>
Bestseller 60
Genres
Subjects
440 Eten en drinken algemeen NUR
NSTC
Publisher Unieboek | Het Spectrum
Imprint
Language dut
Page count 490
Duration
Publication date first 2018-03-26
Publication date latest 2018-03-29
Cover URL
Editions
  • ISBN: 9789000360017 (BB)
  • ISBN: 9789000361984 (XE)

Ratings & Reviews

0.0
0 ratings
Sign in to rate
You need to be logged in to submit a rating.

Recent Reviews

No reviews yet. Be the first to review this book!